Solicitat de IPN, Ianoş Jitari, specialist în cadrul Direcţiei generale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, a spus că mama copilului a povestit că a aflat de la poliţie unde este copilul său, după ce a fost sunată de inspectorul de sector. Potrivit lui, mama băiatului a povestit că fostul soţ, cu care trăieşte în concubinaj, a scos copilul din casă în timp ce ea era la muncă şi l-a dus în curtea Inspectoratului de Poliţie din sectorul Botanica.

Autorităţile precizează că acum încearcă să-l găsească pe bărbat pentru a înţelege de ce a expus copilul riscului. În acest moment băiatul se află la Serviciul de Plasament de Urgenţă din cadrul direcţiei. „Copilul rămâne acolo până când autoritatea tutelară, unde mama are viză de reşedinţă, remite în adresa noastră avizul cu privire la reintegrarea copilului în familie”, a precizat Ianoş Jitari.

Mama copilului este cetăţean al Ucrainei şi are permis de şedere în Republica Moldova începând cu anul 2001. Femeia este domiciliată în Comrat, în casa bunicii copilului. Potrivit lui Ianoş Jitari, femeia intenţionează să-şi ia astăzi copilul de la Serviciul de Urgenţă şi să plece la Comrat. Jitari a mai spus că pentru neîndeplinirea obligaţiilor părinteşti, femeia riscă o amendă minimă de 400 de lei.