Iniţiativa vine din partea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, în contextul deflagraţiei care a avut loc pe 9 ianuarie într-o cafenea din apropierea Pieţei Centrale, transmite IPN.

„La serviciul 901 sunăm când incendiul deja are loc. Atunci când vedem o potenţială sursă de incendiu din cauza unei abateri a unui agent economic, propun să fie implicat şi Dispeceratul central pentru a primi sesizarea. După aceea, sesizarea să fie trimisă către subdiviziunea corespunzătoare”, a declarat edilul la şedinţa operativă a serviciilor Primăriei municipiului Chişinău.

Chirtoacă a menţionat că Dispeceratul central municipal va activa în regim non-stop şi nu cum se întâmplă în prezent, când oamenii pot sesiza autorităţile doar în zile lucrătoare, între orele 8.00 şi 17.00. „Noi trebuie să scoatem bombele din localuri. Referitor la consumatorii casnici rămâne de văzut cum procedăm”, a a mai spus edilul.

Circa 20 de persoane au suferit arsuri în urma exploziei a unei butelii cu gaz într-o cafenea din capitală. 13 persoane sunt încă internate în spitale. Trei dintre pacienţi, care se află în stare gravă au fost transportaţi la Bucureşti pentru tratament.