Grupuri mixte din cadrul Serviciului Situaţii Excepţionale, Inspectoratului General de Poliţie, dar şi a Inspectoratului de Investigaţii au demarat controale inopinate la mai mulţi agenţi economici ce îşi desfăşoară activitatea de întreprinzători pe teritoriul Întreprinderii Municipale Piaţa Centrală.
Scopul controalelor este de a evita producerea unor situaţii de risc, la obiectivele comerciale şi de protecţie la incendiu.

Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor verifică minuţios starea obiectivelor şi nivelul de siguranţă a acestora pentru oameni. Primele controale atestă că în mare parte, agenţii economici nu dotează încăperile cu instalaţii automate de semnalizare a incendiilor.

Totodată, unele obiective nu au mijloace de primă intervenţie la incendiu, iar uşile nu sunt executate cu deschidere în direcţia evacuării.
Mai mult, planurile de evacuare lipsesc, iar instalaţiile electrice sunt montate cu încălcări.

Conform informaţiilor Serviciului Situaţii Excepţionale, în cadrul controalelor vor fi supuşi verificărilor peste 50 de agenţi economici.

Specialiştii urmează să sancţioneze administrativ responsabilii, care se fac vinovaţi de încălcarea regulilor de protecţie la incendiu, iar pentru unii vor fi demarate proceduri de suspendare a activităţii.