E vorba de un caz flagrant de încălcare a legii şi agentul economici trebuie să răspundă, a cerut primarul general.

Se cere formarea unui serviciu care să reglementeze încărcarea buteliilor în mod organizat. E nevoie de un regulament strict care să prevadă indicaţii de la încărcare la inistalare şi utilizare, sunt necesare instrucţiuni şi dispoziţii la nivel de guvern, au susţinut responsabilii de la Situaţii Excepţionale.

În ultimii 20 de ani problema utilizării buteliilor nu este reglementată de norme legale, după 90 încoace serviciile abilitate nu se ocupă de această problemă, s-a constat în cadrul şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a municipiului Chişinău.

Deflagraţii similare cu cea din centrul capitalei au mai avut loc şi la Căuşeni, Orhei, Soroca. Necesitatea creării unui cadru legal care să reglementeze utilizarea lor se impune de urgenţă.

 „Toată lumea foloseşte buteliile neautorizat.Fiecare butelie ar trebui să aibă un număr de evidenţă, ca un automobil, e de părere Chirtoacă, ca acestea să nu poată fi folosite de un consumator ilegal.

Potrivit lui, autorităţile centrale trebuie să modifice cadrul legal şi să elaboreze un regulament prin care agenţii economici să-şi ia avize în acest sens de la pompieri.

Comisia a aprobat o decizie în acest sens care urmează să fie trimisă serviciilor primăriei Chişinău.