Patru dintre violatorii unei minore, trimişi după gratii; Al cincilea îşi aşteaptă verdictul

Patru dintre violatorii unei minore, trimişi după gratii; Al cincilea îşi aşteaptă verdictul
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 09.07.2015 13:06
Patru dintre violatorii unei fete de 13 ani au fost condamnaţi recent la închisoare. Cel de-al cincilea individ îşi aşteaptă verdictul. În perioada 2009-2010, inculpaţii au violat în repetate rânduri minora, aplicând constrângerea fizică şi psihică.  
 
Indivizii o aşteptau după lecţii, apoi o duceau cu forţa fie în subsolul gimnaziului sau la domiciliul unuia dintre ei, unde o abuzau sexual. Eleva era ameninţată cu moartea în cazul în care va încerca să povestească cuiva despre cele întâmplate.
 
Toţi cinci sunt consăteni cu victima, iar doi dintre ei erau colegi mai mari de gimnaziu la momentul comiterii crimei.
 
Totul a ieşit la iveală în iarna lui 2010, când directoarea gimnaziului a observat în timpul pauzei dintre lecţii cum indivizii o acostau. În discuţiile cu directoarea, eleva i-a povestit despre cele întâmplate, fiind imediat anunţate instituţiile de drept.
 
Iniţial, prin sentinţa Judecătoriei Teleneşti, patru dintre tineri au fost achitaţi pe motiv că nu s-a constatat existenţa faptei infracţiunii şi neatingerea vârstei pentru tragere la răspundere penală.
 
Recent, Colegiul penal al Curţii de Apel Bălţi a admis apelul procurorului. Astfel, cei patru indivizi au fost recunoscuţi vinovaţi, unul dintre ei fiind condamnat la cinci ani de închisoare, iar ceilalţi trei la câte patru ani de detenţie.
 
În privinţa celui de-al cincilea inculpat, care la fel a fost achitat de magistraţii din Sângerei, urmează în scurt timp să se pronunţe instanţa de apel.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP