„Eu nu m-am ascuns, eu am fost în Moldova, am fost acasă, nu m-am ascuns. Am fost în aşteptarea deciziei CSJ”, a declarat Gheorghe Papuc.

Comentariul poliţiei este laconic. „Au fost întreprinse toate acţiunile pentru ca persoana să fie localizată şi prezentată în instanţa de judecată. La acel moment nu a fost posibil de localizat şi de prezentat persoana în instanţa de judecată”, a declarat, pentru Jurnal TV, şeful Serviciului de presă al Poliţiei municipale, Adrian Jovmir.

La începutul acestui an, fostul ministru de Interne Gheorghe Papuc a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul 7 aprilie. Curtea de Apel a decis că generalul trebuie să facă puşcărie pentru neglijenţă în serviciu soldată cu moartea lui Valeriu Boboc.

Papuc nu a fost încătuşat în sala de şedinţe deoarece a dispărut înainte de a fi pronunţată decizia de condamnare. Ulterior fostul ministru de Interne a fost dat în căutare generală.

Acum o săptămână, însă, CSJ a anulat decizia Curţii de Apel. Judecătorii Petru Ursache, Ghenadie Nicolaev, Vladimir Timofti, Nadejda Toma şi Petru Moraru l-au achitat pe Gheorghe Papuc pe articolul care prevede neglijenţă în serviciu, soldată cu moartea protestatarului Valeriu Boboc, iar pentru abuz în serviciu i-au dictat o amendă de 20 000 lei de lei.