Curtea Supremă de Justiţie l-a achitat astăzi, 30 iunie, pe Vladimir Botnari, iar Gheorghe Papuc va trebui să achite amendă. Informaţia a fost publicată de Ziarul de Gardă.

Menţionăm că decizia CSJ este irevocabilă.

Anterior, pe 19 februarie 2015, Curtea de Apel l-a condamnat pe Botnari la doi ani cu suspendare, iar pe Papuc - la patru ani de închisoare cu executare. Şedinţa de judecată a avut loc în absenţa părţilor implicate în proces.

Amintim că fostul comisar general al capitalei, Vladimir Botnari, a fost acuzat că în urma (in)acţiunilor acestuia, în timpul evenimentelor din aprilie 2009, în jur de 91 de persoane au fost supuse „acţiunilor de tortură, manifestate prin aplicarea violenţei fizice şi psihice de către colaboratorii de poliţie, victimelor cauzându-li-se diverse leziuni corporale, caracteristice mecanismului de maltratare indicat de aceştia”. 

Totodată, fostul ministru de Interne, Gheorghe Papuc, a fost dat în căutare naţională, însă nici până astăzi căutările nu s-au soldat cu succes. Papuc fusese condamnat la 4 ani de puşcărie în dosarul 7 aprilie, fiind găsit vinovat de neglijenţă în serviciu soldată cu moartea lui Valeriu Boboc.