„În data de 17 martie 2015, în faţa unui notar public, Sergiu Lucinschi a declarat în mod nereal faptul că, în perioada 2008-2010, sub semnătură proprie,  a remis cu titlu de împrumut unui om de afaceri, suma de 2.000.000 euro", se arată în comunicatul citat.

Astfel, Lucinschi l-a făcut pe notarul public să comită, fără vinovăţie, un fals intelectual, cu ocazia întocmirii şi autentificării acelui contract de împrumut. În acest dosar, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova mai este anchetat de DNA şi pentru şantaj.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2014-martie 2015, de către suspectul LUCINSCHI SERGIU, om de afaceri”, se arată într-un comunicat DNA. 

Astăzi la locuinţa lui Sergiu Lucinschi din Pipera au fost efectuate percheziţii. El este cercetat într-un dosar de şantaj şi trafic de influenţă. Lucinschi ar fi cerut 4 milioane de euro în perioada decembrie 2014 şi martie 2015. 

Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte Petru Lucinschi, este unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri din Republica Moldova, fiind implicat de-a lungul timpului în mai multe scandaluri.