La moment tot traficul de pasageri este blocat la vama Leuşeni.

Şeful Poliţiei de Frontieră, Dorin Purice a spus că liderul platformei „Acţiunea 2012” ar fi trebuit să conteste oficial ordinul de expulzare înainte de a încerca să treacă frontiera.

De cealaltă parte, George Simion, care se află acum la vama Albiţa, susţine că a trimis mai multe solicitări organelor competente, cerându-le să-i anuleze ordinul şi spera că astăzi, până la ora 18:00, îi vor permite să vină în Republica Moldova.

Menţionăm că organizatorii mitingului unionist de ieri, dar şi zeci de tineri au plecat în această seară spre vama Leuşeni-Albiţa, pentru a se întâlni cu activistul George Simion, expulzat acum câteva zile din Moldova.

Reprezentanţii firmei care urma să le asigure transport i-au anunţat că nu le mai pot pune la dispoziţie autocare. Şi asta pentru că ar fi fost ameninţaţi de reprezentanţii ministerului de resort cu retragerea licenţei. Astfel, manifestanţii au plecat spre Vama Leuşeni cu maşinile personale, pentru a-l întâlni pe George Simion, care şi-a anunţat intenţia de a încerca să intre în ţară.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.