Automobilul a fost parcat în faţa sălii VIP. Un geamantan, de culoare argintie, a fost dus în sala VIP a aeroportului de către un bărbat care după ce a văzut că este filmat a urcat înapoi în automobil şi a plecat fără a mai descărca şi restul bagajelor.

Pe parcursul zilei de astăzi, la Aeroport şi-au făcut apariţia încă cel puţin patru maşini ale lui Ilan Shor, dintre care unele au pornit din curtea omului de afaceri.

Nu este clar ce a încărcat inculpatul în automobile, pentru că un agent de pază ne-a interzis să filmăm ce se petrece în ogradă. Din câteva fotografii expediate pe adresa redacţiei de către un telespectator, reiese că maşinile lui Shor fac naveta la Aeroport până şi noaptea.

Purtătoarea de cuvânt a omului de afaceri nu a răspuns la telefon pentru a oferi detalii.

Contactat de Jurnal TV, şeful Procuraturii Anticorupţie, Eduard Harunjen, spune că va investiga cine şi ce transportă la Aeroport cu maşinile lui Shor, cercetat penal în dosarul delapidărilor de la BEM, Banca Socială şi Unibank.

„Nu mi-a raportat nimeni despre situaţia de care spuneţi, dar vom investiga. Trebuie să facem legătura cu serviciul competent de la Ministerul de Interne, care asigură executarea deciziei a judecătorului de instrucţie”, a precizat Eduard Harunjen.

Acum o săptămână, controversatul om de afaceri Ilan Shor a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Curtea de Apel urma să se pronunţe ieri pe marginea solicitării procurorilor ca Shor să fie transferat în izolator. Şedinţa a fost, însă, amânată, pentru că Ilan Shor s-ar fi îmbolnăvit.