La cea de-a 60-a aniversare i-au fost alături familia şi zeci de prieteni. Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută de orchestra de muzică populară "Folclor". 

Rând pe rând, invitaţii l-au felicitat pe directorul Teatrului "Eugene Ionesco", Val Butnaru, căruia i-au adus flori şi daruri.

Orchestra a dat ritmul, iar mulţi dintre invitaţi s-au prins într-o horă.

Petrecerea a fost organizată de actorul Emilian Creţu. Pentru a crea o atmosferă care să fie mai aproape de sufletul dramaturgului, el a realizat un decor din ziare şi fotografii.

Dramaturgul, publicistul şi jurnalistul Val Butnaru a primit de-a lungul carierei sale nenumărate distincţii. A fost desemnat cel mai bun ziarist din ţară trei ani consecutiv.

Este deţinătorul Diplomei de merit a Uniunii Jurnaliştilor din Moldova şi a Diplomei Clubului Naţional de presă Pentru devotament în serviciul opiniei publice.

Val Butnaru s-a impus şi ca un dramaturg original, piesele sale fiind montate pe scenele teatrelor din ţară, dar şi din străinătate. În 2000, Preşedintele României, Emil Constantinescu, îi conferă Ordinul Naţional "Pentru merit" în grad de Comandor. În 2009, şi preşedintele interimar Mihai Ghimpu i-a oferit Ordinul Republicii.

Ordin la care maestrul a renunţat în 2014, în semn de protest că distincţia i-a fost conferită ulterior şi oligarhului Vladimir Plahotniuc.