Este vorba despre câţiva judecători care urmează să fie cercetaţi penal pentru nişte erori de redactare, fapt calificat de avocatul Andrei Năstase drept „eliminare în stil NKVD-ist”. Vedeţi mai jos declaraţia integrală a avocatului, lansată în adresa Uniunii Europene şi a Statelor Unite.

AMERICANI ŞI EUROPENI, ATENŢIE! VI SE SERVEŞTE O PASTILĂ OTRĂVITĂ ÎN AMBALAJ DE CIOCOLATĂ!

În şedinţa SECRETĂ din 10 martie 2015 a CSM (calificat de analişti politici, jurişti şi jurnalişti ca fiind un grup criminal) s-a produs o crimă premeditată despre care am vorbit anterior în „Cabinetul din umbră”, la Ora Expertizei şi la Europa Liberă, avertizând în acest sens instituţiile internaţionale acreditate la Chişinău.

Un grup de indivizi, format din preşedintele CSJ, Preşedintele Asociaţiei Judecătorilor, Procurorul general, preşedintele CSM şi câţiva „profesori”, care mai întâi au recurs la un linşaj mediatic fără precedent la televiziunile aservite oligarhiei şi la comanda acesteia, sub pretextul luptei cu corupţia şi insinuarea presiunilor venite din partea donatorilor externi, au obţinut astăzi, contrar Constituţiei, legilor ţării şi tratatelor internaţionale acordul CSM privind urmărirea penală a unor judecători indezirabili, pentru o simplă eroare de tehnoredactare.

Mobilul - eliminarea în stil enkavedist din sistemul judecătoresc, cu precădere a celor ce s-au opus devalizărilor statului şi condamnărilor la comandă prin hotărâri judecătoreşti.

În aceeaşi zi, un judecător raider este promovat de CSM în funcţia de preşedinte al unei instanţe de fond, iar judecătorul supranumit din iad, cumnatul capului mafiei moldoveneşti, este promovat la Curtea de Apel, la fel ca şi ceilalţi torţionari, judecători raideri şi spălători de miliarde de dolari.

Despre procesul de degradare a sistemului judecătoresc am vorbit în Memoriul public Autoritatea judecătorească din RM, controlată de oligarhie – în declin, publicat în iulie 2014.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.