Potrivit Direcţiei de poliţie a capitalei, afacerea clandestină era administrată de către doi soţi. Linia de producere şi îmbuteliere a vinului spumant era camuflată în garajul unei cooperative de construcţie. Forţele de ordine au identificat mai multe puncte de comercializare a produselor contrafăcute, printre care cafenele, baruri şi pieţe, toate fiind situate în municipiu.

În garajul unde se produceau şi se îmbuteliau băuturile alcoolice au fost depistate şi ridicate peste 750 de recipiente, volumul 1,5 litri, cu vin spumat contrafăcut, dar şi mai mult de o tonă în vrac de vin spumant, pregătit pentru îmbuteliere. La fel, s-au depistat altele 200 de recipiente şi 600 de dopuri neutilizate şi utilaj artizanal de gazare.

În acest caz poliţia a iniţiat o cauză penală pentru contrafacerea, transportarea, depozitarea şi comercializarea produselor alcoolice. Dacă vinovăţia persoanelor implicate va fi dovedită, aceştia riscă amendă de la 3000 la 10000 de lei cu sau fără privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an. Marfa depistată urmează a fi confiscată şi nimicită.