În cadrul întâlnirii au fost abordate mai multe subiecte legate de contextul socio-politic şi economic al relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări. Excelenţa Sa a vorbit despre disponibilitatea autorităţilor române de a finaliza construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, care reprezintă prima fază a proiectului de interconexiune a sistemului de gaze al Republicii Moldova cu cel al Uniunii Europene (România), despre viziunea ţării sale asupra aşa-numitului dosar European al Republicii Moldova şi despre intenţia de a organiza o şedinţă comună a celor două guverne de la Bucureşti şi Chişinău.

„Pe lângă strategia generală de susţinere a Republicii Moldova pe calea integrării europene, dorim să implementăm proiecte pentru cetăţeni, în beneficiul lor”, a spus Daniel Ioniţă.

Andrei Năstase a ţinut să sublinieze rolul deosebit de important al României în ceea ce priveşte aspiraţiile pro-europene ale Republicii Moldova, relevând rolul aparte al României în evoluţiile politice de la Chişinău.

Vorbind despre riscurile iminente schimbării sistemului de vot, Preşedintele Platformei DA a spus: „Sistemul mixt de vot într-un singur tur îl favorizează clar pe preşedintele Igor Dodon. Partenerii de dezvoltare, instituţiile europene de resort, experţii de la noi, dar şi cei din România, au analizat minuţios efectele adoptării noului sistem de vot şi au remarcat fără echivocuri, că acestea sunt negative şi vor provoca un derapaj antidemocratic greu de subestimat.”

Discuţia s-a axat şi pe alte subiecte de interes general, precum situaţia gravă în care se află mass media din Republica Moldova, monopolul de pe piaţa audiovizualului, gradul de eficienţă a finanţării unor publicaţii de la Chişinău de către contribuabilii români, fenomenul ştirilor false, rolul sondajelor într-un stat capturat.

Andrei Năstase s-a referit şi la strategia Platformei DA pentru viitoarele alegeri locale şi parlamentare, subliniind rolul important pe care îl va juca în acest context blocul forţelor emergente pro-europene, anti-oligarhice.

„Avem nevoie de o societate unită, fără consolidare suntem vulnerabili. De aceea e necesar să realizăm o alianţă de lungă durată cu PAS, şi cu exponenţi ai altor forţe civice şi politice de aceeaşi orientare democratică”,  a spus liderul Platformei DA.

„În încheiere ambasadorul a dat asigurări că rămâne extrem de interesat de evaluările Preşedintelui Platformei Demnitate şi Adevăr bazate pe cunoaşterea profundă a realităţilor din Republica Moldova şi va apela la ele cu regularitate”, se arată într-un comunicat.