Gligor, despe scenariul PD de a „susţine” candidatul comun al forţelor proeuropene: Urmăresc exact scopul invers – de a-l trage în jos pe Andrei Năstase în popularitatea lui şi nu de a-l susţine

Gligor, despe scenariul PD de a „susţine” candidatul comun al forţelor proeuropene: Urmăresc exact scopul invers – de a-l trage în jos pe Andrei Năstase în popularitatea lui şi nu de a-l susţine
Sursa: jurnal.md Foto: europalibera.org 08.03.2018 21:01
Preluarea controlului asupra administraţiei locale în municipiul Chişinău şi în municipiul Bălţi ar putea servi drept un început de eliberare a acestei ţări din captivitate. Problema este cum se organizează opoziţia noastră şi tot ce a mai rămas sănătos pe partea de implicare politică şi activism civic în această ţară. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele Grupului de iniţiativă privind anularea a sistemului mixt, Ştefan Gligor, în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

„Eu vreau să văd un candidat puternic, susţinut de toate forţele sănătoase, ne-servile actualei guvernări, care pledează pentru restabilirea normalităţii şi o administraţie locală transparentă, eficientă şi cinstită în acest oraş”, a spus Gligor.

Întrebat dacă există un asemenea potenţial candidat, Gligor a răspuns: „Eu cred că da. Era desigur bine să fie înaintat, după un proces de consultare, candidatul comun, oficial declarat comun. Noi nu ştim toate detaliile discuţiilor între PAS şi Platforma DA, noi nu putem să comentăm acest lucru, pentru că nu cunoaştem în detaliu. Era bine, desigur, ambele partide să vină şi să anunţe candidatul împreună, însă înţeleg şi pasul făcut de Platforma DA şi faptul că încearcă să salveze cât mai mult din timp şi să transmită un mesaj foarte clar tuturor partenerilor de pe eşichierul centru-dreapta că Platforma DA are o intenţie foarte serioasă de a lupta pentru primăria acestui municipiu şi până la urmă eu cred că nu este rău că cu mult timp înainte totuşi sau cu cât mai mult timp posibil se declară aceste intenţii.”

Iar cât priveşte mesajul PD-ului în care zice că va sprijini candidatul unic pro-european pentru funcţia de primar al Chişinăului:

„Chiar dacă admitem un scenariu în care Partidul Democrat făţiş, pe faţă susţine candidatura dlui Năstase, nimic altceva decât intoxicarea spaţiului public cu acest pseudo-suport nu urmăresc. Şi urmăresc exact scopul invers – de a-l trage în jos pe Andrei Năstase în popularitatea lui şi în prestaţia lui, şi nu de a-l susţine”, a conchis Gligor.
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI