PD recidivează şi aruncă din nou „mărul otrăvit”: Plahotniuc anunţă că nu va înainta un candidat la alegerile pentru Primăria Chişinău şi va „susţine” un candidat comun al forţelor proeuropene

PD recidivează şi aruncă din nou „mărul otrăvit”: Plahotniuc anunţă că nu va înainta un candidat la alegerile pentru Primăria Chişinău şi va „susţine” un candidat comun al forţelor proeuropene
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 06.03.2018 11:38
Partidul Democrat revine din nou la schemele murdare aplicate în campania electorală pentru scrutinul prezidenţial din 2016. Oligarhul Vladimir Plahotniuc a anunţat cu puţin timp în urmă că formaţiunea pe care o conduce nu va înainta un candidat la alegerile locale pentru Primăria Chişinău şi că va „susţine” un candidat comun al forţelor proeuropene.

„Vom susţine persoana care va reuşi să obţină suportul cel mai mare din partea oamenilor. Nu vom propune un candidat propriu pentru a facilita negocierile dintre partidele proeuropene”, a spus Plahotniuc, precizând că se referă la PAS, PL, Platforma DA şi PPEM.

Comportamentul PD este tras la indigo cu cel din alegerile prezidenţiale din 2016. „Mărul otrăvit” -  aşa a fost calificat de comentatorii politici decizia de atunci a PD de a-l scoate din cursa prezidenţială pe Marian Lupu.

Într-un briefing în care Lupu a ieşit însoţit de oligarhul Plahotniuc, cei doi au anunţat că merg la acest gest în numele integrării europene RM, după ce sondajele de opinie au arătat că Maia Sandu are mai multe şanse să-l învingă pe candidatul prorus, Igor Dodon, în turul doi.

Experţii politici spuneau că o asemenea declaraţie din gura celui mai odios şi corupt oligarh din istoria RM nu putea să aibă alt scop decât denigrarea Maiei Sandu prin asocierea cu regimul Plahotniuc, iar, în rezultat, propulsarea lui Dodon în funcţia de preşedinte din primul tur.

Or, în timp ce Plahotniuc pretindea că o susţine pe Maia Sandu, holdingul său media continua să o atace, iar primarii PD erau instruiţi să facă agitaţie pentru Dodon.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI