Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru portalul Tribuna, primul după anunţul privind desemnarea lui Andrei Năstase pentru funcţia de primar general al capitalei.

„Echipa noastră municipală lucrează în momentul de faţă la elaborarea unui program care va reflecta priorităţile chişinăuienilor. De asemenea, vom consulta iniţiativele noastre cu experţi, activişti civici, chiar şi cu unii funcţionari municipali competenţi şi cinstiţi. La nivel macro, municipiul Chişinău se confruntă cu două probleme majore: haosul din administraţie, care se reflectă în calitatea proastă a serviciilor, şi corupţia care face ca bugetul municipal să rateze resurse financiare colosale cu care am putea asigura o mult mai bună administrare a capitalei şi servicii publice de calitate reală pentru oameni”, a menţionat Andrei Năstase.

Mai mult, liderul DA spune că „este necesar să venim cu o viziune clară asupra Chişinăului. Vrem o capitală modernă, un oraş pentru oameni. Trebuie să transformăm Chişinăul într-un centru pentru afaceri, pentru dezvoltare, într-un catalizator al economiei Republicii Moldova”.

„Întâi de toate trebuie să eficientizăm activitatea Primăriei astfel încât aceasta să devină o instituţie transparentă şi bine administrată. Este necesară realizarea unei analize funcţionale care să ne propună ca rezultat o Primărie cât mai modernă, eficientă şi apropiată de cetăţean. În acelaşi timp, trebuie să debirocratizăm cât mai urgent această instituţie”, a adăugat liderul DA.

„Este necesar să organizăm efectuarea unui amplu audit la întreprinderile municipale pentru ca ulterior să asigurăm un management performant al acestora. Un alt aspect important este distrugerea schemelor de corupţie care există în cadrul Primăriei, inclusiv în ceea ce priveşte construcţiile ilegale, acapararea pentru acestea a terenurilor fără plata unui preţ real, inclusiv a spaţiilor verzi”, a mai menţionat Andrei Năstase.

În context, Andrei Năstase spune că priorităţile Platformei DA coincid cu priorităţile chişinăuienilor.

„Venim la primăria Chişinăului să curăţăm capitala de corupţia lăsată de fosta administraţie şi continuată de pseudo primarul care a fost instalat în funcţie în mod ilegal, Silvia Radu, pe care o controlează Plahotniuc în complicitate cu Dodon”, a continuat preşedintele Platformei DA.

„Aceste alegeri au şi o puternică componentă politică, în special în ajunul alegerilor parlamentare care sunt decisive pentru Republica Moldova. Viitorul primar trebuie să fie nu doar profesionist, ci şi un politician puternic care prin victoria sa va fi în stare să pună bazele alternanţei la putere la nivel naţional. Câştigarea acestor alegeri va fi o etapă decisivă pentru înlăturarea regimului oligarhic. De asemenea, câştigând Primăria, vom putea demonstra că în timp rapid pot fi iniţiate schimbări calitative aşa cum aşteaptă oamenii”, a punctat liderul Platformei DA.