Confirmând hotărârea Biroului Politic anunţată deja, şi anume că Platforma DA va avea condidat propriu la alegerile pentru primăria Chişinăului, Consiliul Politic Naţional a decis şi cu privire la numele candidatului.

Acesta va fi anunţat public în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc luni, 5 martie, la ora 12.00, la sediul central al formaţiunii.

Consiliul Politic Naţional al Platformei DA a decis, de asemenea, să reitereze invitaţia de susţinere a candidatului său la Primăria Capitalei, adresată locuitorilor mun. Chişinău, tuturor cetăţenilor ţării, din Diasporă şi de Acasă, forţelor civice, Partidului Acţiune şi Solidaritate, precum şi exponenţilor altor forţe politice anti-oligarhice şi pro-europene, interesate de schimbarea radicală a actualei clase politice corupte, atât la nivel local, cât şi central.

„Platforma DA este mai hotărâtă ca oricând să pună capăt actualului regim oligarhic şi să repună ţara pe făgaşul normalităţii, bunăstării, libertăţii şi securităţii. Viitoarele alegeri locale şi parlamentare, din acest punct de vedere, sunt mai mult decât decisive. Mesajul Platformei DA este cât se poate de clar: AJUNGE!”, se mai arată în comunicatul de presă.