Potrivit vicepreşedintelui Platformei DA, una dintre propunerile de bază este schimbarea clasei politice de la Chişinău.

„Şi astfel nu este necesară intervenţia militară cu riscul pentru vieţile oamenilor de pe ambele maluri. E nevoie de schimbarea puterii putride de la Chişinău şi acţiuni ferme ale guvernării noi antioligarhice în interesul propriilor cetăţeni, care întreţin 27 ani Transnistria şi aproape 10 ani regimul de ocupaţie internă”, a adăugat vicepreşedintele Alexandru Slusari.

„Moldova liberă de mafie şi comodă pentru viaţa decentă a populaţiei, ar deveni foarte atractivă şi pentru conaţionalii noştri de pe malul stâng al Nistrului. În asemenea circumstanţe, luate împreună, cresc semnificativ şansele reale pentru reintegrarea ţării”, a mai scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Vedeţi mai jos şi alte propuneri făcute de vicepreşedintele Platformei DA:

1. Ce ar fi dacă conducerea Moldovei din partea dreaptă a Nistrului în loc de lansarea afacerilor offshor în domeniul energetic, în comun cu unii indivizi din Tiraspol, ar renunţa în genere de la procurarea energiei electrice de la Hidrocentrală Cuciurgan, care în prezent asigură regiunii separatiste 70% din fluxul valutar?

2. Ce ar fi dacă întreprinderile din Transnistria nu ar avea dreptul să exporte sau să importe mărfuri fără respectarea plenară a procedurilor stabilite de legislaţia Republicii Moldova şi fără achitarea tuturor accizelor şi sumelor TVA în bugetul public naţional, aşa cum fac agenţii economici din partea dreaptă a Nistrului?

3. Ce ar fi dacă conducerea Moldovei şi Ucrainei în loc de închiderea unor acorduri obscure interoligarhice ar ajunge la o înţelegere privind combaterea intransigentă a contrabandei, în special pe segmentul hotarului regiunii separatiste cu Ucraina, şi ar implementa cu stricteţe înţelegerea?