Potrivit sursei, au fost înaintate şi examinate şase candidaturi, dar Valeriu Munteanu a reuşit să câştige votul majorităţii membrilor biroului.

Valeriu Munteanu are 37 de ani şi este jurist de profesie. Din 30 iulie 2015 până la 30 mai 2017 a exercitat funcţia de Ministru al Mediului, iar în perioada 2009 - 2015 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Din 2010 este vicepreşedinte al Partidului Liberal şi membru al Biroului Politic al partidului. În perioada 2007 - 2009 a fost  primar al satului Floreni din raionul Anenii Noi.

Amintim că CEC a decis luni că alegerile locale noi pentru funcţia de primar al capitalei vor avea loc pe 20 mai. 

Scrutinul va avea loc după ce Dorin Chirtoacă, care este cercetat pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată, şi-a dat demisia din funcţia de primar de Chişinău pe 16 februarie, cu un an înainte expirarea mandatului. Chirtoacă a renunţat la fotoliul de edil al capitalei, invocând mai multe abuzuri.

Până acum, doar Platforma DA a anunţat că l-a desemnat pe liderul formaţiunii, Andrei Năstase, drept candidat la alegerile pentru Primăria Chişinău.