„Ţin să menţionez că, pentru a evita tentativele de blocare pe viitor a activităţii CSS de către unele sau alte persoane – membri ai Consiliului, componenţa acestuia este modificată”, a anunţat astăzi Dodon pe contul său de Facebook, fără însă să ofere şi alte detalii.

Dodon a făcut anunţul după ce a convocat astăzi o şedinţă de lucru cu participarea consilierilor prezidenţiali şi membrilor Consiliului Suprem de Securitate.

În cadrul şedinţei s-a decis că pe agenda Consiliului Suprem de Securitate să fie incluse mai multe subiecte, printre care raportul Kroll 2, „acţiunile antistatale ale organizaţiilor, formaţiunilor, dar şi ale reprezentanţilor autorităţilor publice locale, cu privire la tentativele şi provocările îndreptate spre lichidarea statalităţii RM”, dar şi proiectul noii Strategii a securităţii naţionale, „inclusiv ultimele declaraţii ale lui Sturza cu privire la intenţia şi necesitatea procurării armelor letale”.

De asemenea, în cadrul şedinţei, urmează să fie aprobat planul de activitate a Consiliului Suprem de Securitate pentru anul curent.