La şedinţa Consiliului Director al AOR, prezidată de preşedintele asociaţiei, Mădălin Ady Teodosescu, participă ca invitat special ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero, alături de partenerii din CALM.

„Pe lângă agenda internă a asociaţiei, se demarează un amplu program de revitalizare a relaţiilor internaţionale ale organizaţiei, astfel că la reuniune participă reprezentanţi ai CALM - Congresul Aleşilor Locali din Republica Moldova. Cu sprijinul acestora se realizează un program de bune practici în administraţia locală şi este semnat un acord de parteneriat între AOR şi CALM", informează un comunicat de presă.

În perioada 28 februarie - 2 martie, primarii din Republica Moldova vor merge în vizită la primarii din oraşele româneşti care s-au înscris în proiect, pentru a vedea cum funcţionează administraţia locală.

Pe baza principiului reciprocităţii, primarii români urmează să viziteze localităţile partenere din Republica Moldova. Oraşele româneşti participante la program sunt Balş, Odobeşti, Cugir, Seini, Săcueni, Târgu Ocna, Filiaşi, Tăşnad, Geoagiu Bai, Drăgăneşti Olt şi Bucecea. Din Republica Moldova s-au înscris: Floreşti, Cricova, Bucovăţ, Edineţ, Făleşti, Cimişlia, Costeşti, Căinari, Anenii Noi, Căuşeni şi Glodeni.

"Relaţiile dintre România şi Republica Moldova trebuie să treacă graniţele, fizice sau virtuale, să uite de geo-politică, de interese meschine, iar Anul Centenarului Marii Unirii este un prilej potrivit şi special pentru a ne uni şi noi", a declarat Mădălin Ady Teodosescu.

"Îmi doresc să îi considerăm la fel de importanţi pe toţi romanii noştri, fie că vorbim de cei care trăiesc în comunităţile istorice, fie din diaspora. Relaţiile noastre cu Republica Moldova stau sub auspiciile bilaterale, într-un proces continuu de colaborare", a subliniat Natalia Elena Intotero.

La reuniune se mai dezbat, în cadrul unor ateliere de lucru speciale, completările privind modificarea Codului Administraţiei Locale şi Codului Finanţelor Publice, cu participarea reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi ai Ministerului Finanţelor Publice.