VIDEO

Grupul de iniţiativă privind organizarea referendumului de anulare a sistemului mixt a depus, din nou, actele de înregistrare la CEC

Grupul de iniţiativă privind organizarea referendumului de anulare a sistemului mixt a depus, din nou, actele de înregistrare la CEC
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 23.02.2018 19:20
Grupul de iniţiativă pentru organizarea unui referendum anti-mixt a depus din nou actele pentru înregistrare. În 15 zile, Comisia Electorală Centrală trebuie să examineze documentele, iar apoi, în cadrul unei şedinţe publice, să accepte înregistrarea sau să o respingă.

Este a doua tentativă a grupului de iniţiativă, care speră acum să obţină permisiunea Comisiei pentru colectarea semnăturilor. Secretarul general al grupului de iniţiativă, Valeriu Paşa, susţine că anterior, CEC a refuzat înregistrarea din motive politice.

Alina Rusu afirmă însă că au fost încălcate mai multe norme legale, în mod special, cele de procedură.

Prima cerere de înregistrare a grupului de iniţiativă a fost respinsă de CEC în ianuarie curent. Drept consecinţă, pe 11 februarie a fost constituit un nou grup pentru iniţierea referendumului legislativ, privind adoptarea Legii cu privire la sistemul electoral al Republicii Moldova.

Colectarea semnăturilor va fi efectuată de către 791 de voluntari. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI