„Ce înseamnă „aparenţă” etnică? Aţi schimonosit o sumedenie de cuvinte”, a menţionat liberal-democrata Maria Ciobanu, după ce legislatorul PD a citit greşit sintagma „apartenenţă etnică”. „Ştiţi foarte bine ce înseamnă. La noi în Republica Moldova... Poate este o greşeală, atunci o să excludem”, a fost răspunsul lui Ţuţu.

Speakerul Andrian Candu a sărit în apărarea colegului său de partid. „În acest Parlament se întrec măsurile şi se depăşesc unele linii, inclusiv de bună educaţie. Ar trebui să-l ajutăm să vorbească limba română”, a spus Candu.

Deputaţii l-au întrebat pe autorul proiectului care a fost motivul pentru care se propune eliminarea grupei sangvine de pe actele de identitate.

„Consideraţi că grupa sangvină trebuie exclusă şi de pe uniformele poliţiştilor, ale militarilor, etc.?”, a întrebat liberalul Roman Boţan. „Experţii care fac parte din forţele armate se vor expune, pentru că ei ştiu ce e mai util”, a răspuns Ţuţu. 

„În ultima vreme cam des se schimbă documentele de identitate. În cazul unui accident, omul care este inconştient nu poate să spună ce grupă sangvină are”, a menţionat comunista Elena Bodnarenco.
 
„În caz de accident vin medicii care au testele care se fac la faţa locului foarte rapid. În toate ambulanţele sunt aceste teste”, a menţionat Constantin Ţuţu. 

Pentru un răspuns complet, în ajutor i-a venit colega de partid Valentina Stratan. „În mod practic niciun medic nu va face transfuzie de sânge până nu va verifica, pentru că pe parcursul vieţii aceşti indicatori se schimbă. Orice medic verifică şi exclude orice greşeală”, a explicat deputata.

Constantin Ţuţu nu a ştiut ce să spună nici atunci când a fost întrebat dacă oficiile consulare vor mai avea dreptul să perfecteze actele de identitate. „La această întrebare va răspune Vremea, pentru că este şi el autor”, a spus Ţuţu.

Chiar şi aşa, la sfârşitul dezbaterilor, Andrian Candu a ţinut să-l laude pe Constantin Ţuţu. „Domnule Ţuţu, mulţumesc şi vă urez succes. Sunteţi din ce în ce mai bun în activitatea parlamentară, chiar dacă doamna Ciobanu vede altceva”, a spus Candu.