Maia Sandu: Oficialii americani sunt îngrijoraţi de lipsa totală de voinţă a puterii de la Chişinău de a-i pedepsi pe cei vinovaţi de furtul bancar

Maia Sandu: Oficialii americani sunt îngrijoraţi de lipsa totală de voinţă a puterii de la Chişinău de a-i pedepsi pe cei vinovaţi de furtul bancar
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 20.02.2018 20:44
Oficialii americani sunt îngrijoraţi de lipsa totală de voinţă a puterii de la Chişinău de a-i pedepsi pe cei vinovaţi de furtul bancar. Despre aceasta anunţă Partidul Acţiune şi Solidaritate, care a remis presei un comunicat despre vizita în Statele Unite a liderului formaţiunii, Maia Sandu. Potrivit politicienilor de la Washington, actuala guvernare a Republicii Moldova nu întreprinde măsuri concrete pentru recuperarea banilor furaţi.

În comunicatul desfăşurat privind vizita peste ocean a preşedintelui PAS se accentuează că oficialii americani au fost deranjaţi să audă despre riscurile de fraudare a alegerilor parlamentare şi au promis să ofere sprijin pentru a creşte numărul observatorilor străini la scrutin. Toţi interlocutorii politicianului de la Chişinău au declarat că democraţia şi combaterea corupţiei reprezintă singurul mijloc de asigurare a păcii şi bunăstării atât în Republica Moldova, cât şi în regiune. Într-o altă ordine de idei, reprezentanţii Consiliului Naţional de Securitate din cadrul Casei Albe şi ai Comisiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa s-au arătat nemulţumiţi că numele şi pozele lor au fost folosite anterior de către Partidul Democrat din Moldova cu scopul unei pretinse legitimizări externe.

În cadrul vizitei sale de patru zile în Statele Unite ale Americii, liderul PAS, Maia Sandu, a avut întâlniri cu senatorul american Christopher Murphy, cu membrul Congresului, David Price, cu reprezentanţi ai executivului şi comunităţii de experţi, dar şi cu mai mulţi consilieri, printre care cel al senatorului John McCain.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI