În articolul intitulat „Petrecea pentru poliţia mondială. Autocraţii şi criminalii încearcă să se infiltreze în Interpol. Figurile din umbră RM joacă un rol cheie?” explică de ce şeful Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari, a aderat la conducerea Interpol, scrie omg.md.

Renumita publicaţie notează că în acest mod autorităţile moldoveneşti au ales să prezinte candidatura şefului Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari, pentru funcţia de membru al Comitetului Executiv al Interpol, delegat pentru Europa.

Der Spiegel mai scrie că pentru recepţie au fost aduse peste două tone de alcool de la Chişinău, adăugând că toată încărcătura a fost trecut sub acoperirea poştei diplomatice. 

Totodată, prestigioasa publicaţie scrie că Fredolin Lecari este reprezentantul oligarhului Vladimir Plahotniuc alături de un alt membru – Vitalie Pîrlog.

„Lecari este considerat omul de încredere al oligarhului Plahotniuc, care controlează economia şi guvernarea RM şi despre care se spune că are legături cu lumea criminală. Plahotniuc este liderul Partidului Democrat”, mai notează Der Spiegel. 

Nici Lecari, nici autorităţile nu au venit cu o reacţie la articolul din presa germană. De asemenea, Serviciul Vamal nu a anunţat nimic despre marfa menţionată în articol.