Clădirea Parlamentului din Chişinău va fi iluminată astăzi în culorile drapelului Lituaniei

Clădirea Parlamentului din Chişinău va fi iluminată astăzi în culorile drapelului Lituaniei
Sursa: jurnal.md Foto: facts.co 16.02.2018 12:12
În semn de solidaritate cu Lituania, care marchează 100 de ani de la obţinerea independenţei, clădirea Parlamentului va fi iluminată în culorile drapelului acestei ţări. Publicul va putea admira edificiul Legislativului iluminat în galben, verde şi roşu, astăzi, între orele 18.00 – 22.00. 

„16 februarie este cea mai importantă dată în istoria noastră, când sărbătorim ziua de naştere a unei Lituanii moderne. Apreciem că Parlamentul a acceptat invitaţia de a ilumina clădirea Legislativului în culorile drapelului Lituaniei, pentru a arăta solidaritate cu naţiunea lituaniană. Drapelul este cel mai important simbol naţional, reprezentativ pentru centenar, care uneşte întreaga naţiune lituaniană”, afirmă ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Rimantas Latakas.

El a menţionat că în 1990, Republica Moldova a fost primul stat care a recunoscut independenţa Lituaniei.

Potrivit Ambasadorului, relaţiile prieteneşti şi profunde dintre Lituania şi Republica Moldova cuprind atât elementele tradiţionale ale cooperării interstatale, cum ar fi vizitele la diferite niveluri, cât şi cooperarea activă în domeniile culturii, artei, educaţiei, ştiinţei şi sănătăţii. 

Pe data de 16 februarie, Lituania sărbătoreşte Ziua naţională. Anul acesta, Lituania marchează 100 de ani de la obţinerea independenţei. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI