„Această lege anti-propagandă mie mi se pare un mare act fariseic. S-a făcut foarte mult tam-tam în legătură cu ea nu pentru că e cu adevărat una revoluţionară, ci pentru că Plahotniuc a avut nevoie să-şi facă o imagine pozitivă în faţa proeuropenilor, iar Dodon a avut nevoie să-şi facă imaginea de apărător a filoruşilor din Republica Moldova. O să vedeţi că primul punct din programul electoral va fi promisiunea că va reîntoarce emisiunile. În calitate de coautor al Codului Audiovizualului, pot să vă spun sigur că dacă acesta ar fi fost respectat, nu am fi vorbit despre existenţa propagandei ruseşti. În acel Cod în 2006 deja a fost pusă baza luptei cu propaganda rusească. În 2010, conform Codului, emisiunile radiodifuzorilor din Republica Moldova în proporţie de 70-80% trebuiau să fie în limba română, ceea ce nu s-a întâmplat, nu a fost voinţă politică şi nu s-a dorit lupta cu propaganda”, a menţionat expertul media Angela Aramă.

„Pur şi simplu Plahotniuc a avut nevoie la un moment dat să învelească foarte frumos o gogoaşă care le-a dus-o şi partenerilor externi şi unora de aici, pentru că legislaţia care era în vigoare în RM putea foarte uşor, fiind aplicată, să interzică propaganda. Au fost exemple când inclusiv s-a oprit emisia unor posturi TV”, a spus şi jurnalistul Alexandru Cozer.

„Nu sunt de acord că această lege nu rezolvă nimic şi că nu este o lege revoluţionară. Dar nu este meritul lui Plahotniuc care şi-a asumat calitatea de autor. După 2009, iniţiative de a interveni în legislaţia audiovizualului cu scopul de a limita influenţa mediatică din Rusia, au fost foarte multe. De fiecare dată aceste iniţiative legislative au fost blocate de PD care s-a aflat la putere în toată această perioadă. În ceea ce ţine de Găgăuzia, nu este o noutate pentru că, în principiu, în Găgăuzia cabliştii locali nu respectau prevederile legale şi până la apariţia acestei modificări”, a menţionat activistul civic Valeriu Paşa.

„Ne amintim de toate doar în anul electoral. Până în 2015 era o paritate între două partide de la guvernare care controlau în proporţie de 90% media din RM: era Plahotniuc, Filat. Acum această aşa-numită luptă cu propaganda rusă s-a pornit deoarece aceste acţiuni ale guvernării sunt dirijate de la Washington.Aţi văzut în ultima perioadă înrăutăţirea dramatică a relaţiilor cu Federaţia Rusă... ”, a spus socialistul Vasile Bolea.

„Nu, n-am văzut. Domnul Dodon merge, se înţelege cu oamenii lui Plahotniuc şi îi pune în fruntea filialei din Moldova a Gazpromului, se înţelege la Moscova ca Ministerul Economiei să cumpere energie din Transnistria, etc”, a intervenit Valeriu Paşa.