„Unirea este un destin. Unirea e faptă, nu vorbă. Unirea nu înseamnă corupţie şi oligarhie. Unirea este o prerogativă a cetăţenilor, nu a profitorilor. Decât să urli cât te ţin bojocii că vrei unirea, mai bine ai rezolva problema ecartamentului european până la Iaşi, că doar ai fost ditamai ministru de transporturi, nu? Sau să aduci gazoductul de la Ungheni la Chişinău. Sau să realizezi interconectarea liniei de înaltă tensiune dintre cele două maluri de Prut. Sau să construieşti poduri. Sau să faci reforme calitative în justiţie astfel încât CNA să devină un veritabil DNA”, afirmă Andrei Năstase în „Jurnalul Săptămânal” de la Europa Liberă.

Preşedintele Platformei DA a menţionat, în context, că scoaterea din grila TVR Moldova a emisiunii Orizont European este o greşeală, mai ales că suntem în anul Centenarului

„Contextul în care a fost luată hotărârea cu pricina mi se pare extrem de ciudat. Suntem în anul Centenarului, vom avea nişte alegeri parlamentare cruciale, iar românii de pe ambele maluri ale Prutului sunt interesaţi de modul în care se va desfăşura scrutinul. Experţii, comentatorii politici şi alţi invitaţi de marcă ai emisiunii descurcau fără menajamente ghemul de minciuni care a invadat întreg spaţiul românesc. De ani de zile se tot vorbeşte de edificarea unui spaţiu informaţional comun, de aducerea la Chişinău a presei române, a posturilor de radio şi televiziune şi când colo, este suprimată una din cele mai elocvente emisiuni”, a mai spus Andrei Năstase.