„Dacă faci o opoziţie de mântuială, nu este niciun fel de pericol. Dacă te apuci să faci Unirea cu România, nu este nicio problemă. Dacă te apuci să faci integrarea RM în UE, nu e niciun fel de problemă. Dacă azi te apuci să faci integrarea în Uniunea Vamală, nu ai niciun fel de problemă. Dacă alegi să fii vasalul lui Plahotniuc, cum este Leancă, Dodon, nu ai absolut nicio problemă. Dacă faci o opoziţie cum face Platforma Demnitate şi Adevăr, rişti cu viaţa”, a declarat Andrei Năstase.

În context, liderul Andrei Năstase spune că Platforma DA a venit mereu proiecte serioase, care sunt în interesul cetăţenilor, demonstrând astfel dorinţa pentru o schimbare.

„Nu o să găsiţi perioade lungi în care să nu fi ieşit Platforma Demnitate şi Adevăr cu iniţiative legislative, cu iniţiative în interesul cetăţeanului, cu iniţiative elaborate pe studii serioase, nu pur şi simplu nişte iniţiative populiste. Nu! Iniţiative în ceea ce priveşte protecţia producătorului autohton, iniţiative în ceea ce priveşte reformarea sistemului de pensionare, iniţiative în ceea ce priveşte securitatea statului, iniţiative de anticorupţie. Pe lângă faptul că vrea să demoleze acest sistem păgubos, un sistem antipopular, antidemocratic, un sistem oligarhic care se îndreaptă către un sistem autoritar, Platforma Demnitate şi Adevăr vine cu propuneri serioase”, a afirmat Andrei Năstase.

„O să găsiţi în Platforma Demnitate şi Adevăr nişte oameni care în domeniile lor de activitate, fie că este jurist, fie că este politolog, fie că este jurnalist, fie că este agricultor, pe oricine dintre ei, că avem o echipă destul de solidă, veţi vedea că erau nişte oameni mai mult decât suficienţi în domeniile lor de activitate, nişte oameni prosperi, nişte oameni cărora politica nu le-ar fi trebuit niciodată. Noi spre deosebire de ei ne-am făcut cu muncă cinstită”, a mai menţionat preşedintele Platformei DA.

Referindu-se la priorităţile Platformei DA, Andrei Năstase a spus că prioritar este eliberarea justiţiei: „Prioritatea noastră zero este eliberarea justiţiei din captivitate. Iar asta va însemna neapărat un proces larg de lustraţie. Mă refer a o lustraţie extinsă: la perioada comunistă, la perioadă oligarhică în care cetăţeanul Republicii Moldova a fost furat ca în codru. Toţi cei care au fost implicaţi în spălătoria rusească, cei care au fost implicaţi în furtul miliardului, aceşti oameni pe lângă dosarele penale care vor fi instrumentate, să fie trecuţi şi printr-un proces de lustraţie, să fie excluşi din actul de guvernare”.

„Odată veniţi la putere, un prim lucru pe care trebuie să-l facem este şi eliberarea instituţiilor statului din captivitate oligarhică şi chiar politică. Trebuie să ne preocupăm, în mod prioritar, de oamenii care trăiesc sub limita existenţei. Pentru sistemul de sănătate, sistemul educaţional, infrastructură, este nevoie de voinţă politică. Nu o să avem niciodată drumuri bune, dacă nu o să avem o justiţie bună. Procurorul general nu trebuie să fie numit pe criterii politice”, a adăugat Andrei Năstase.

Totodată, preşedintele DA spune că continuă şi întâlnirile cu oamenii din teritoriu. „Noi avem campania „Un milion de mâini strânse din inimă”. Nu există săptămână ca să nu merg să mă întâlnesc cu oamenii”, a punctat liderul Platformei DA.