„Mafia nu se grăbeşte nicăieri. Andrian Candu a anunţat în decembrie, că la mijlocul lunii ianuarie 2018, reprezentanţii companiei Kroll vor efectua o vizită în Republica Moldova pentru a pune la punct strategia de recuperare a banilor din miliardul furat. Aţi auzit ceva despre vizita celor de la Kroll în Moldova şi discutarea strategiei de recuperare a banilor furaţi de la noi? „Jaful secolului” este însoţit de minciună şi manipulare imensă din partea clanului mafiot, care a comis acest act criminal. Poporul s-a revoltat că au fost furate zeci de miliarde. Cei care s-au aflat toată această perioadă la treuca puterii ne spun că totul a fost „ciordit” de Filat şi Platon. Când se pronunţă sentinţa în cazul lor, aflăm că ei cumulativ au furat puţin peste un miliard de lei. Unde sunt celelalte miliarde? Cetăţenii cer recuperarea banilor. Guvernarea răspunde cu angajarea pe banii noştrii a companiei Kroll, care investighează furtul în baza... informaţiei furnizate de către instituţiile din ţara noastră. Parcă nici nu avem CNA şi Procuratura, plătite din banii contribuabililor. Ei s-au clarificat cu foştii parteneri ai lui Plahotniuc şi aşteaptă Kroll 1, apoi Kroll 2, etc. Între timp populaţia este impusă să recupereze în suma dublă ceea ce a fost furat de la ei”, a menţionat vicepreşedintele Platformei DA.

În acelaşi timp, examinarea dosarului în cazul lui Ilan Shor a fost tărăgănată la maximum, iar controversatul primar de Orhei s-a ocupat de coruperea electoratulului din banii furaţi, a spus Alexandru Slusari.

„Shor este menţionat de 136 de ori în raportul Kroll. Cu cifrele imense de bani sustraşi. Cu indicarea tuturor companiilor. Procurorii au tărăgănat la maximum examinarea dosarului acestuia. Judecătorul a fost foarte indulgent cu el, "a uitat" să-i confişte averea şi cinci luni a tradus cu dicţionar sentinţa pentru a o transmite la Curtea de Apel. Toţi anii aceştia individul respectiv se ocupă deschis cu coruperea electoratului pe banii furaţi”, a adăugat Slusari.

„Oamenii cer lista beneficiarilor acestui jaf. Candu şi Filip ne spun că chipurile Kroll nu permite şi nu este corect să traumăm psihologic pe cei „90% de oameni oneşti". Dar haideţi să mai aşteptăm pe cei de la Kroll, care ar veni în ianuarie cu strategia recuperării banilor. Vai, n-au venit! S-au rătăcit undeva! Mai aşteptăm! Mafia nu se grăbeşte nicăieri! Această bătaie de joc faţă de poporul care este furat durează mai mult de trei ani. Ne iau de proşti. Dacă chiar suntem, atunci tăcem în continuare. Dacă avem măcar un pic de Demnitate, trebuie să ieşim în stradă”, a conchis Alexandru Slusari.