La sărbătoare a fost invitat şi preşedintele de onoare al formaţiunii, Dumitru Diacov, care a venit cu maşina de serviciu. Întrebat de ce a venit cu automobilul parlamentului, Diacov a răspuns ironic că nu avea să vină cu troleibuzul. 

Şi alţi invitaţi la sărbătoare au venit cu maşina de serviciu. Echipa noastră a surprins în preajma primăriei din Zâmbreni o maşină cu numere de înmatriculare ale Cancelariei de Stat.

Cu prilejul aniversării celor 65 de ani, deputatul PD i-a adus omagiatului o diplomă din partea şefului formaţiunii, Vladimir Plahotniuc.

Am încercat să obţinem o informaţie privind petrecerea dată în instituţia preşcolară chiar de la şefa grădiniţei, însă ea ne-a spus că nu poate să ne comunice nimic fără acordul primarului.

Sătenii au păreri împărţite în legătură cu sărbătoarea desfăşurată în incinta grădiniţei. Alţii însă s-au arătat deranjaţi de prezenţa presei la eveniment.

Alesul local din Zâmbreni, Daniel Ţonu, ales pe listele PD, spune că în sat a fost prilej triplu de sărbătoare, iar decizia de a marca anume de ziua sa de naştere cei 40 de ani de la fondarea primăriei şi 25 de ani de când este primar, ar aparţine consiliului sătesc.

Potrivit primarului, pentru această petrecere, din fondul Consiliului Local au fost alocate 35 de mii de lei.

După partea festivă din incinta grădiniţei, Daniel Ţonu şi-a poftim invitaţii în Primărie, iar localnicii au fost chemaţi în faţa Casei de Cultură la o horă şi un vin fiert. Acolo au evoluat cântăreţii de muzică populară Nicolae Cibotaru şi Constantin Rotaru. Prezent la cheful primarului a fost şi avocatul poporului Mihai Cotorobai, preşedintele organizaţiei teritoriale Ialoveni a PD, Ghenadie Sajin, preşedintele raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu, primarul de Hânceşti şi vicepreşedinte PD, Alexandru Botnari, deputatul PD Iurie Chiorescu, şeful Inspectoratului de Poliţie Ialoveni, Pavel Damaschin, dar şi primarii localităţilor Sireţi din raionul Străşeni, Horeşti, Costeşti, Văratic, Dănceni şi Ţipala din raionul Ialoveni.