Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă. Totodată, Tudor Deliu a spus că Valeriu Ghileţchi a fost ales de 34 de deputaţi, dar nu de majoritatea parlamentarilor, adăugând că au fost comise erori în timpul numărării voturilor.

În context, Tudor Deliu l-a îndemnat pe Ghileţchi să-şi prezinte demisia.

„Domnule Valeriu Ghileţchi, vă îndemnăm să vă prezentaţi demisia. În caz contrar, vom folosi toate instrumentele juridico-politice pentru a restabili legalitatea şi prestigiul forului suprem”, a declarat Tudor Deliu.

Grupul Parlamentar Popular European şi vicepreşedintele Parlamentului, Valeriu Ghileţchi, consideră acuzaţiile aduse de fracţiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova drept un atac politic.

Procedura juridică de alegere a deputatului Valeriu Ghileţchi în calitate de vicepreşedinte al Parlamentului s-a consumat cu respectarea tuturor normelor legale, rezultatul final fiind anunţat de preşedintele Parlamentului”, se arată într-un comunicat.

Precizăm că pe 22 decembrie, preşedintele grupului parlamentar PPEM, Valeriu Ghileţchi, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului. Numirea lui a intervenit după demisia lui Iurie Leancă.