Curtea Constituţională a decis: Dodon a încălcat Constituţia atunci când a refuzat repetat cele şapte candidaturi pentru funcţiile de miniştri

Curtea Constituţională a decis: Dodon a încălcat Constituţia atunci când a refuzat repetat cele şapte candidaturi pentru funcţiile de miniştri
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 02.01.2018 14:49
Preşedintele Igor Dodon a încălcat din nou Constituţia atunci când a refuzat repetat numirea în funcţie a noilor miniştri. Hotărârea fost pronunţată cu puţin timp în urmă de Curtea Constituţională dup ce un grup de deputaţi au depus o sesizare. 

Astfel, Curtea Constituţională a constat că „se justifică interimatul funcţie de preşedinte pentru numirea noilor miniştrilor”.

După pronunţarea hotărârii, deputatul Serghei Sîrbu a anunţat că preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, va semna decretele de numire a noilor miniştri. 
 
Precizăm că decizia Curţii a intervenit după ce Dodon a respins repetat cele şapte candidaturi pentru funcţiile de miniştri. Este vorba de Alexandru Tănase propus la conducerea Ministerului Justiţiei, Chiril Gaburici - la Ministerul Economiei, Iurie Leancă - vicepremier pentru Integrare Europeană, Liviu Volconovici - la Agricultură, Svetlana Cebotari - la Sănătate, Tudor Ulianovschi - la Reintegrare şi Cristina Lesnic - vicepremier pentru Reintegrare.

Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI