„Se lucrează şi sper că în curând o să putem să vorbim în mai multe detalii despre mecanismul pe care îl propunem. Obiectivul nostru este să unim toate forţele antioligarhice proeuropene în această luptă. Asta este şansa noastră - să fim uniţi. Să venim cu o echipă bună, foarte bună şi pentru asta o să folosim mai multe filtre. Şi atunci, având această echipă, ne va fi mai uşor ca să mobilizăm oamenii, nu doar ca să ne voteze, dar şi ca să ne ajute în campanie”, a declarat Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Important”, la TVC 21.

Totodată, Maia Sandu s-a arătat încrezătoare în câştigul acestei structuri. 

„Noi avem certitudinea că o să câştigăm. Noi chiar credem că putem să câştigăm în pofida tuturor acţiunilor acestei guvernări, în pofida faptului că ei încearcă să schimbe regulile de joc şi le înrăutăţesc, şi le fac mai puţin transparente. Noi avem şansa să câştigăm. Oamenii trebuie să nu renunţe, să vrea să creadă, să fie exigenţi”, a spus lidera PAS.

În context, Sandu a reiterat că nu va face coaliţie cu Partidul Democrat. 

„Trebuie să vă spun că oamenii de la Bruxelles, care ştiu situaţia din Republica Moldova, ne spun dimpotrivă: să ne ţinem departe de hoţii de la guvernare”, a precizat Maia Sandu.

Întrebată despre raportul Kroll 2, preşedinta PAS a spus că premierul Filip ar trebui să arate lista acelor oameni pe care îi consideră oneşti.

„Din ce am înţeles eu, aici este problemă pentru că guvernarea întârzie să convină cu compania Kroll pe măsurile de recuperare. Vedem tot mai mulţi oameni care au participat la furtul miliardului că se adună în jurul lui Plahotniuc, deci se consolidează echipa acolo şi vedem încercări din răsputeri de a tergiversa această investigaţie pentru ca să nu se ajungă la dezvăluirea tuturor numelor şi la recuperarea fondurilor”, a declarat Maia Sandu.

Iar cât priveşte noile numiri din executiv, preşedinta PAS a punctat: „Mulţi dintre aceşti oameni au probleme de integritate, au o experienţă şi nu neapărat reuşită în Guvern, deci nu cred că este o mişcare bună. Nu poţi să faci reforme fără încrederea cetăţenilor. Partidul Democrat a demonstrat că este partidul cu cel mai mic rating, cu cea mai mică încredere a populaţiei dintre toate partidele care au fost vreodată la guvernare în Republica Moldova.”

Întrebată ce crede despre revenirea lui Alexandru Tănase în Guvern, Maia Sandu a spus: „Nu cred că a fost de bună voie pentru că nu văd cine ar lucra de bună voie pentru un regim odios cu Plahotniuc în frunte. Deci, cred că a avut nişte poliţe pe care a trebuit să le plătească şi nu îi invidiez. Se pare că toţi au nişte poliţe.”

În altă ordine de idei, lidera PAS a declarat că refuzul Comisiei Electorale Centrale de a înregistra grupul de iniţiativă privind organizarea referendumului pe marginea anulării votului mixt „e o dovadă în plus că CEC nu este o instituţie independentă”.

Persoanele vizate de către Maia Sandu nu au reacţionat deocamdată.