„Acest mecanism inventat de Curtea Constituţională, la propunerea PD-ului, evident, care îl scoate din joc pe preşedintele ales de popor - e o decizie controversată. Evident că Plahotniuc este iniţiatorul acestor mişcări”, a menţionat Popov, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

„Dodon are un comportament foarte comod pentru guvernare, de aceea guvernarea îl iubeşte pe preşedintele Dodon. Evident! Preşedintele Dodon, dacă era un politician independent şi ghidat de interesul maximizării scorului electoral, el făcea cu totul altă miză. În primul rând, nu se erija în mare apărător al Rusiei şi un mare anti-român, anti-occidental. (...) El nu a câştigat alegerile. El a fost ajutat de media holdingul lui Vlad Plahotniuc să câştige alegerile”, a mai spus Andrei Popov.

Totodată, fostul ambasador s-a referit şi la remanierile de la Guvern, menţionând că acestea „marchează o nouă etapă în jocul politic”.

„După ce Partidul Democrat a realizat nişte obiective intermediare - s-a înzestrat cu un sistem mixt care îl favorizează net, a reuşit să-l izoleze pe Igor Dodon, s-au creat premisele unui sistem bipolar - iată că se vorbeşte despre Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon, restul se cam uită. Cred că ei se pregătesc să intre într-o a doua fază, mult mai activă. Eu cred că vom asista la o nouă spirală în acest joc de-a războiul dintre europeni şi pro-ruşi, Iurie Leancă şi Alexandru Tănase urmând să fie doi vârfi de lance în spaţiul public”, a punctat Popov.