Alexandru Slusari: „Impactul justiţiei nereformate îl poate simţi fiecare om”; Cu ce situaţie s-a confruntat vicepreşedintele Platformei DA

Alexandru Slusari: „Impactul justiţiei nereformate îl poate simţi fiecare om”; Cu ce situaţie s-a confruntat vicepreşedintele Platformei DA
Sursa: jurnal.md Foto: Facebook/Alexandru Slusari 10.01.2018 14:01
Impactul justiţiei nereformate îl poate simţi fiecare om. Şi acest lucru se poate întâmpla în fiecare zi. Cetăţenii şi agenţii economici pot aştepta şi pot pierde timpul şi banii în perioada în care judecătoriile, oficial plătite din impozitele noastre, timp de o lună sunt preocupate de rapoarte, a scris vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, pe pagina sa de Facebook, adăugând că în acest mod creşte Moldova birocratică.

În context, Alexandru Slusari a relatat situaţia în care s-a pomenit: „Pe 12 decembrie 2017, Curtea de Apel a respins recursul oponentului nostru la încheiere privind anularea parţială a sechestrului, aplicat în vederea asigurării acţiunii. Aproape o lună a trecut până când dosarul a fost întors la Judecătoria Chişinău, sediul Centru. Parcă curierul venea pe jos din India”.

„Pentru a prezenta încheierea executorului judecătoresc e nevoie doar ca cancelaria să aplice ştampilă pe document. Lucru tehnic, care durează 5 minute. Numai nu şi în Moldova. Toate cancelariile judecătoreşti în prezent sunt extrem de ocupate cu rapoartele anuale. Iată de ce preşedintele Judecătoriei Centru a emis o dispoziţie, prin care până pe 14 ianuarie cancelaria nu eliberează nici un document şi nici nu aplică ştampila”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.

Ulterior, Alexandru Slusari spune că a fost  nevoit să depună o nouă cerere privind solicitarea aplicării ştampilei.

„Am fost preîntâmpinat că aceasta procedura „foarte complicată” poate fi realizată nu mai devreme decât săptămâna viitoare”, a punctat vicepreşedintele Platformei DA.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI