„Ieri am fost la Nord. Am vorbit cu mai mulţi agricultori. Pe ei deloc nu-i interesează Zarniţa celor doi parteneri politici - Plahotniuc şi Dodon cu mutarea celor 57 de soldaţi şi verificarea cazarmelor de către marele comandant, chipurile suprem. Sute de fermieri de mai mult timp aşteaptă subvenţiile pentru anul curent. În legătură cu mimata reformă a administraţiei centrale, Ministerul Finanţelor schimbă toate conturile autorităţilor centrale. Mai mult de o lună toate plăţile ce ţin de subvenţionare şi nu doar de acest domeniu sunt blocate. Producătorii agricoli, care au suferit în urma îngheţurilor din primăvară 2016 (un an jumătate în urmă) şi care au rămas în lista beneficiarilor după procesul de castrare artificială a acesteia, cu stupoare au aflat că banii nu vor veni mai devreme decât la finele lunii octombrie”, a declarat  Alexandru Slusari.

„Iată pentru votul mixt, demosocialiştii populari europeni au găsit timp, dar pentru nevoile pomicultorilor, care se trag încă din anul trecut, nu a fost de unde”, a menţionat vicepreşedintele Platformei DA.

Totodată, fermierii se îndoiesc de corectitudinea listei agenţilor economici care au obţinut permisiunea de a exporta fructele în Federaţia Rusă. 

„Mulţi pomicultori rămân curioşi referitor la modul de întocmire a listelor firmelor care au "дозвол" să exporte fructele în Federaţia Rusă. Zeci de întreprinderi cu livezi, frigidere şi linii de sortare moderne nu pot nimeri în lista lui Dodon. Pe de altă parte, în această listă sunt prezenţi şi nişte bişniţari, speculanţi care dispun doar de câteva ştampile şi dragostea faţă de Partidul socialiştilor şi cea a lui Dodon pentru măria sa banul. Totodată, am fost informat că sunt eligibili pentru exportul producţiei pomicole în Rusia şi companiile controlate de unii funcţionari de rang înalt de la Partidul Democrat. Deci, şi aici există prietenia în cadrul tandemului Plahodon”, a menţionat Alexandru Slusari.

„Mai pe scurt, viaţa cotidiană a agricultorilor, exact ca şi viaţa altor categorii de oameni din ţara noastră, continuă să meargă pe linii paralele cu cheful regimului de guvernare Plahotniuc - Dodon. Avem nevoie de o nouă clasă politică, formată din oameni integri, profesionişti şi capabili sa elaboreze politici de stat, economice, sociale, etc, pentru oamemi, nu pentru oligarhi şi anturajul lor”, a conchis vicepreşedintele Platformei DA.