„Testul de plahotnicism şi dodonism e sistemul electoral mixt clocit înainte de prezidenţiale. După mariajul public al celor doi parteneri, după circul geopolitic de tip Zarniţa, după ignorarea comună a adevăratelor nevoi economice, sociale, existenţiale ale oamenilor, după umilirea şi amăgirea lor, starea adevărată de lucruri în Moldova e văzută şi înţeleasă de tot mai multă şi mai multă lume. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că susţinându-l pe unul dintre ei, de fapt îl susţin şi pe celălalt, iar consecinţele nefaste le vom suporta cu toţii, chiar şi generaţiile viitoare, indiferent de etnie, limbă vorbită, doctrină sau religie împărtăşită”, a menţionat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA consideră că ar nedrept faţă de cetăţeni, ca „pentru nişte dividende politice minore, să acţionăm dezbinat, concentrându-ne doar pe unul dintre siamezii politici”.

„ Avem dreptul la o nouă clasă politică, cu oameni responsabili şi cu dragoste de ţară şi oameni, capabili să producă schimbarea în bine. E timpul să acţionăm ca o societate unită, conjugând eforturile, solidar, cu Demnitate şi Adevăr pentru a salva ţara de binomul Plahotniuc-Dodon”, a mai spus Andrei Năstase.

Precizăm că pe 17 septembrie, începând cu ora 12.00, în faţa Parlamentului, Consiliul Marii Adunări Naţionale va organiza un nou protest de amploare împotriva tandemului Plahotniuc-Dodon.

Manifestaţia de protest din scuarul Parlamentului va fi urmată de un marş în cadrul căruia rezoluţia adoptată la miting va fi depusă la reprezentanţa UE în RM. Ulterior, protestatarii vor picheta instituţia publică Teleradio-Moldova care, deşi este plătită din bani publici, „slujeşte criminalii de la guvernare, îngrădind accesul opoziţiei la dezbaterile televizate”, spun organizatorii manifestaţiei.