„După o campanie intensivă de denigrare din ultima perioadă a imaginii mele şi celor apropiaţi mie, cu implicarea directă şi indirectă a unor persoane din anturajul meu, vreau să vă comunic că din aceste considerente nu-mi doresc ca prin intermediul persoanei mele aceste actiuni să se răsfrângă şi la denigrarea imaginii formaţiunii politice din care fac parte şi să împiedice la dezvoltarea strategiilor de menţinere a cursului european pe care şi la propus Partidul Liberal”, a menţionat Dârda.

„În acest context vă comunic că începând cu ziua de astăzi mă retrag din rândurile fracţiunii Partidului Liberal din Parlamentul Republicii Moldova. În continuare voi fi deputat independent (neafiliat), conducându-mă de promisiunile făcute cetăţenilor în perioada preelectorală, pentru care alegătorii mi-au dat mandat în Parlamentul Republicii Moldova, promovând integrarea europeană şi valorile democratice. În speranţa că voi fi înţeles corect, doresc tuturor colegilor realizări frumoase în continuare”, a mai spus Iurie Dârda.

Fracţiunea PL numără acum zece deputaţi. Anterior, din fracţiune au mai plecat deputaţii Artur Gutium şi Vladimir Cernat.