„Multe s-au schimbat de atunci, însă în faţa noastră rămâne atingerea celui mai important obiectiv - scoaterea Moldovei din captivitate şi revenirea pe făgaşul democraţiei şi a statului de drept, combaterea sărăciei şi reforma fundamentală a ţării. Acum, anume acum a venit timpul oamenilor politici responsabili şi cu dragoste de ţară şi de oameni. Acum, anume acum avem nevoie de o nouă clasă politica preocupată de economie, de domeniul social, de identificarea mecanismelor de combatere a corupţiei şi de eradicare a sărăciei, de lustraţie şi de confiscare extinsă a averilor ilicit dobandite de alţi funcţionari, procurori şi judecători corupti, de recuperare a miliardelor furate şi sancţionare a beneficiarilor”, afirmă în Andrei Năstase.

„Trebuie şi putem realiza stoparea exodului populaţiei şi reintegrarea acasă a familiilor, prin îmbunătăţirea urgentă a condiţiilor de dezvoltare a businessului mic şi mijlociu, prin crearea mai multor locuri de muncă bine plătite, prin asigurarea reală a păcii, a siguranţei personale şi materiale, prin reformarea justitiei şi construcţia unui stat de drept, prosper şi repus pe calea europeană reală şi nu fariseică, ca cea de acum. Avem nevoie de doi-trei ani pentru a realiza aceste deziderate în aşa fel, încât schimbările spre bine să fie resimţite de întreaga societate. Noi, cei de la Platforma Demnitate şi Adevăr ştim cum să facem asta, avem curaj, competenţe, capacitate şi voinţă politică”, a adăugat liderul Platformei DA.

Andrei Năstase îndeamnă cetăţenii să nu se oprească la jumătate de cale şi să iasă la un nou protest de amploare pe 17 septembrie, în faţa Parlamentului.

„Viaţa a demonstrat că presiunea populară este unul dintre factorii cei mai importanţi de care se teme guvernarea. Continuăm, pe 17 septembrie, ora 12.00, când vom veni cu toţii în faţa Parlamentului pentru a determina regimul hibrid Plahotniuc-Dodon să plece, urmând să răspundă în faţa unei justiţii independente pentru toate fărădelegile comise şi familiile distruse de genocidul sărăciei”, a menţionat Andrei Năstase.

Vă prezentăm mesajul integral al liderului Platformei DA.

Dragi compatrioţi!

Astăzi, 6 septembrie, se împlinesc doi ani de la Marea Adunare Naţională, care a marcat deşteptarea masivă a populaţiei din Republica Moldova şi din Diaspora.

Ea a fost confirmată de peste o sută de mii de cetăţeni moldoveni veniţi în centrul capitalei din întreaga ţară şi de peste hotare, care au manifestat solidar împotriva puterii oligarhice, şi-au revendicat drepturile democratice, călcate în picioare de guvernarea antipopulară, şi şi-au cerut Ţara înapoi. 

În proclamaţia votată unanim, participanţii au cerut demisia preşedintelui ţării, a executivului şi legislativului, a şefilor instituţiilor de stat capturate, tragerea la răspundere a beneficiarilor jafului secolului şi recuperarea miliardelor furate, alegeri prezidenţiale directe, precum şi alegeri parlamentare anticipate. 

Multe s-au schimbat de atunci, însă în faţa noastră rămâne atingerea celui mai important obiectiv - scoaterea Moldovei din captivitate şi revenirea pe făgaşul democraţiei şi a statului de drept, combaterea sărăciei şi reforma fundamental a ţării.

Acum, anume acum a venit timpul oamenilor politici responsabili şi cu dragoste de ţară şi de oameni. 

Acum, anume acum avem nevoie de o nouă clasă politica preocupată de economie, de domeniul social, de identificarea mecanismelor de combatere a corupţiei şi de eradicare a sărăciei, de lustraţie şi de confiscare extinsă a averilor ilicit dobandite de înalţi funcţionari, procurori şi judecători corupti, de recuperare a miliardelor furate şi sancţionare a beneficiarilor.

Trebuie şi putem realiza stoparea exodului populaţiei şi reintegrarea acasă a familiilor, prin îmbunătăţirea urgentă a condiţiilor de dezvoltare a businessului mic şi mijlociu, prin crearea mai multor locuri de muncă bine plătite, prin asigurarea reală a păcii, a siguranţei personale şi materiale, prin reformarea justitiei şi construcţia unui stat de drept, prosper şi repus pe calea europeană reală şi nu fariseică, ca cea de acum. 

Avem nevoie de doi-trei ani pentru a realiza aceste deziderate în aşa fel, încât schimbările spre bine să fie resimţite de întreaga societate. Noi, cei de la Platforma Demnitate şi Adevăr ştim cum să facem asta, avem curaj, competenţe, capacitate şi voinţă politică. 

Nu ne oprim, nu ne putem opri la jumătate de cale. Trebuie să continuăm activitatea noastră pentru a realiza toate obiectivele şi revendicările oamenilor. 

Viaţa a demonstrat că presiunea populară este unul dintre factorii cei mai importanţi de care se teme guvernarea.

Continuăm, pe 17 septembrie, ora 12.00, când vom veni cu toţii în faţa Parlamentului pentru a determina regimul hibrid Plahotniuc-Dodon să plece, urmând să răspundă în faţa unei justiţii independente pentru toate fărădelegile comise şi familiile distruse de genocidul sărăciei. 

Împreună pentru Republica Moldova, pentru viitorul copiilor noştri!

Andrei Năstase,
Preşedinte al Platformei Demnitate şi Adevăr