„Unica noastră şansă este să ne unim astăzi. Ucrainenii au greşit atunci când l-au lăsat pe Ianukovici să facă ceea ce face Plahotniuc astăzi aici. Şi au plătit cu peste o sută de morţi pe Maidan. Trebuie să ne consolidăm astăzi, iată de ce fac apel către toţi cetăţenii RM, în special către chişinăuieni, să venim pe 1 octombrie, la ora 12.00, la Gaudeamus. În momentul de faţă 500 de mii de cetăţeni au o pensie sub minimul de existenţă. Este un genocid social pe care îl trăim cu toţii. Republica Moldova rămâne fără populaţie economic activă. Până în momentul de faţă, din ţară a plecat o treime din populaţia economic activă. Asta înseamnă jumătate din cei care pot contribui la bugetul RM şi care acum contribuie la alte bugete. Va veni timpul când la Chişinău se vor produce evenimente la fel de grave cum s-au produs în Ucraina”, a declarat Andrei Năstase, la Cabinetul din Umbră, de la Jurnal TV.

Totodată, liderul Platformei DA a menţionat că guvernarea continuă presiunile asupra organizatorilor protestului.

„Am aflat că Plahotniuc vrea să-l aresteze pe cel care l-a deconspirat în cazul anabolizantelor - Sergiu Cibotaru, care a organizat protestul din 17 septembrie împreună cu un grup de colegi de-ai săi. Şoferul a stat închis. Sergiu pur şi simplu a indicat pe unde să treacă maşina, iar acum este urmărit şi urmează să fie arestat. Şi asta în ciuda eforturilor noastre de a ne adresa ambasadorilor UE, SUA, instituţiilor internaţionale de apărare a drepturilor omului. Nu are niciun fel de oprelişte”, a adăugat Andrei Năstase.

Precizăm că marşul de protest de duminică, 1 octombrie, va porni de lângă cinematograful Gaudeamus şi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.