Fostul premier Filat a fost transportat la o clinică privată

Fostul premier Filat a fost transportat la o clinică privată
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 26.09.2017 15:42
Fostul premier Vladimir Filat, care îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul nr. 13, a fost transportat astăzi la un centru medical privat din Chişinău pentru investigaţii medicale suplimentare.

Informaţia a fost confirmată de Casa de avocatură Popa şi Asociaţii. Apărătorii însă nu oferă alte detalii despre starea de sănătate a lui Vladimir Filat.

Precizăm că, la începutul lui august, fostul premier la fel a fost escortat la o clinică privată din capitală pentru investigaţii medicale. Atunci, Igor Popa, avocatul fostului premier, a declarat că în urma condiţiilor de detenţie din penitenciar starea de sănătate a clientului său s-a agravat şi urmează un tratament. Apărarea nici atunci nu a oferit detalii despre ce fel de probleme de sănătate era vorba. 

Vladimir Filat a fost condamnat la nouă ani de puşcărie pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Totodată, magistraţii de la Judecătoria Buiucani i-au aplicat o amendă de 60 de mii de lei. Mai mult, fostului premier i-a fost pus sechestru pe bunuri de peste 4 milioane de lei şi i-a fost retras „Ordinul Republicii”.

Acum două săptămâni, avocaţii fostului premier au depus la Curtea Suprema de Justiţie o cerere de recurs prin care solicită casarea hotărârilor instanţelor naţionale, rejudecarea cauzei şi pronunţarea unei noi hotărâri privind achitarea şi eliberarea lui Filat din detenţie.
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI