Tot în această săptămână, PDA a primit vizita delegaţiei Partidului Popular European (cea mai influentă familie politică europeană), venită la Chişinău cu scopul evaluării cererii de aderare a Platformei DA la PPE.

De asemenea, Andrei Năstase şi echipa sa au lansat iniţiativa diminuării TVA pentru unele mărfuri importante pentru cetăţenii RM.

Dacă mai adăugăm că PDA a continuat şi campania naţională „Un milion de mâini”, vedem şi mai clar că Andrei Năstase şi echipa sa au avut o săptămână în care au fost permanentă acţiune.

Andrei Năstase s-a născut pe data de 6 august 1975, în satul Mîndreşti, raionul Teleneşti. Din anul 1982 pînă în anul 1992 a învăţat la şcoala din Mîndreşti, din 1992 pînă în 1993 a studiat la Facultatea de Istorie-Geografie a Universităţii „Stefan cel Mare” din Suceava, România, iar din 1993 pînă în 1997 a studiat la Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, România. Din 1997 pînă în 2000, activează ca procuror, din 2000 pînă în 2002 – în calitate de vicedirector al unei întreprinderi mixte moldo-germane. Are licenţă de avocat din 15 noiembrie 2002.

La începutul anului 2015, alături de mai mulţi lideri de opinie, jurnalişti, jurişti, politologi, ambasadori etc. a participat la înfiinţarea Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”.

În decembrie 2015, o parte din membrii Platformei „Demnitate şi Adevăr”, inclusiv Andrei Năstase, s-au alăturat Partidului „Forţa Poporului” (PFP). La congresul extraordinar al PFP din 13 decembrie 2015 formaţiunea a fost redenumită în Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr”, iar Andrei Năstase a fost ales Preşedinte al partidului. Andrei Năstase este căsătorit şi are trei copii.