În context, Andrei Năstase spune că va solicita mai multe informaţii despre lucrările şi modul de finanţare, adăugând că aceste fapte trebuie să fie supuse unei anchete penale şi urmate de consecinţele de rigoare.

„Acest individ face jocul lui Plahotniuc. Ieri, într-o emisiune dânsul de fapt a demonstrat că se face vinovat de o crimă gravă împotriva statului RM. A vorbit despre modul în care este finanţată reconstrucţia edificiilor statului. Iată la acest subiect îi vom cere Preşedinţiei să prezinte cât mai multă informaţie, vom cere instituţiilor statului să se documenteze. După ce vor fi constate aceste încălcări, să ajungem să fie supus unei anchete penale, unui dosar penal, cu consecinţele de rigoare”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unei conferinţe de presă.  
      
„Cei care au votat cu Dodon recunosc că au greşit. Am crezut vorbelor lui. Am greşit atunci când am crezut că va face ordine în ţară, va întoarce miliardele. Asta a promis în campania electorală. A promis că ne va scăpa de Plahotniuc. Acum oamenii au înţeles că timp de nouă luni de zile Dodon şi Plahotniuc au fost antrenaţi într-o zarniţă. Îşi furau drapelele. Acum, după nouă luni de zile, ambii s-au înţeles să facă un spectacol de prost gust cu candidaţii la şefia Apărării. Pe finalul jocului, Dodon a venit cu nişte propuneri populiste. O parte dintre ele sunt mult întârziate. Cea legată de micşorarea vârstei de pensionare, cea legată de agricultură. Nişte lucruri despre care noi am vorbit mul timp înainte. Pentru asta nu era nevoie de nouă luni de zile, dar era nevoie de 7-8 zile. Pe 20 decembrie i-am propus să facă exact ceea ce astăzi el vântură şi ştie că nu va face niciodată”, a mai spus liderul Platformei DA.

Tot la acest subiect, vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a spus: „Aţi auzit bâlbâială lui Dodon despre sursele de finanţare pentru reconstrucţia reşedinţei de la Condriţa şi reparaţia clădirii Preşedinţiei? Dacă s-ar fi dorit într-adevăr eliminarea acestui personaj de la putere, nu era nevoie de jucat cu el în mutarea puţinilor soldaţi ai Armatei Naţionale sau de făcut show cu desemnarea borsetei lui Leancă în funcţia de ministru al Apărării. Surse obscure pentru construcţii la Condriţa. Fără că să fie contabilizate în cadrul bugetului de stat. Un edificiu public reconstruit fără respectarea legislaţiei achiziţiilor publice. Fără tender. Preşedinţia, care se repară chipurile pe banii Turciei fără vreun Acord Internaţional, aprobat şi ratificat în modul prevăzut de legislaţie. Şi aceşti bani nu au trecut prin visteria statului. Avem aici un buchet frumos de încadrări a faptelor lui Dodon în dispoziţiile Codul penal ca abuz în serviciu, samovolnicie, dar şi flagrante suspiciuni de corupere pasivă”.