Totodată, Andrei Năstase spune că protestul de duminică este şi faţă de nedreptăţile care s-au intensificat în ultimul timp.

„Venim duminică la Parlament pentru a protesta faţă de această lege nedreaptă, faţă de legea Plahotniuc-Dodon privind modificarea sistemului de vot. Un sistem de vot antipopular, antidemocratic. Este un colac de salvare pentru Plahotniuc şi pentru partenerul său Dodon. Revolta din noi nu este legată doar de modificarea sistemului electoral. Noi ieşim să protestăm faţă de nedreptate, faţă de minciună, faţă de linşajul mediatic, faţă de transformarea Republicii Moldova într-o enclavă a dictaturii, a corupţiei şi a sărăciei.

„Noi am fost în teritoriu, noi am vorbit cu oamenii care sunt dezarmaţi. Aceştia de la televizor le vorbesc despre majorarea pensiei cu 37 la sută, iar, în realitate, s-a produs o indexare de până la 6-7 la sută. şi poate o mică majorarea”, a adăugat Andrei Năstase.   

Întrebat dacă protestele vor avea un rezultate, liderul Platformei DA a spus: „Să vedem exemplul României, unde oamenii au continuat să iasă în stradă după ce au fost votate nişte ordonanţe de urgenţă. Ele au fost votat, dar oameni au continuat să protesteze, au avut sprijinul instituţiilor europene şi guvernarea a cedat. La Chişinău avem o guvernare mult mai mafiotizată decât peste Prut.  Acest criminal Plahotniuc se teme de un procuror general liber, se teme de venirea la putere a unor entităţi cum este Platforma DA. El înţelege foarte bine că asta este salvarea: Schimbarea regulilor în timpul jocului. Asta nu înseamnă că noi cetăţenii nu trebuie să fim uniţi şi să nu ieşim la protest”.

„Nu trebuie să lăsăm mâinile jos. Mai devreme sau mai târziu, orice dictatură va cădea: Va cădea şi acest Plahotniuc, care îşi bate joc de o ţară. Cu puterea pe care o are, cu banii pe care îi are, ar fi putut transforma  Republica Moldova într-o ţară în care oamenii să nu fie nevoiţi să plece. Acest criminal îşi bate jos de ţara noastră, de oamenii noştri, iar acum murdăreşte tot ce mai este sfânt în ţara asta. Iată de ce suntem obligaţi să ieşim în stradă cu toţii”, a mai spus Andrei Năstase.

Duminică, 17 septembrie, va fi organizat un nou protest antiguvernamental, care se va desfăşura în faţa Parlamentului. Manifestaţiile de amploare din centrul capitalei au reînceput după ce deputaţii au votat în mare grabă un proiect de lege care prevede trecerea la sistemul electoral mixt, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneţia, ale partenerilor de dezvoltare şi ale forţelor de opoziţie, care au declarat că modificarea sistemului electoral din RM este inoportună, fiind în favoarea unui grup restrâns de politicieni.