„Am spus foarte clar: în campania parlamentară suntem sortiţi, mai ales dacă nu reuşim să anulăm votul mixt, suntem sortiţi să mergem împreună. Şi nu de dragul meu, nu de dragul doamnei Sandu, nu de dragul unor reprezentanţi ai partidelor noastre, ci de dragul acestei ţări, de dragul partidei europene de esenţă naţională şi de dragul copiilor noştri, al viitorului copiilor noştri. Acum aşteptăm cu nerăbdare un răspuns din partea celor de la PAS”, a spus preşedintele Platformei DA.

În acelaşi timp, Năstase a reiterat faptul că formaţiunea pe care o conduce categoric nu va face alianţă cu PD şi PSRM.

„Susţinându-l azi pe Plahotniuc, înseamnă să-l susţii pe Dodon, să-l menţii pe Dodon. Susţinându-l pe Dodon, de fapt îl susţii pe Plahotniuc. Electoratul acestor două partide trebuie să înţeleagă foarte clar că sunt păcăliţi”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr a fost întrebat şi despre faptul dacă va mai candida vreodată la prezidenţiale.

„Să stau impasibil şi să văd cum îşi dispută aceste instituţii pe care le folosesc în interesul lor şi în detrimentul cetăţenilor Plahotniuc şi Dodon? Sigur că nu!”, a adăugat Andrei Năstase.

Andrei Năstase a vorbit şi despre iniţiativele pe care le lansează preşedintele Igor Dodon în ultima vreme.

„Ce face Igor Dodon în momentul de faţă? Nu face decât să lanseze subiecte populiste după ce s-a probabil s-a săturat de zarniţa cu Plahotniuc”, a declarat liderul Platformei DA.

Cât despre epopeea candidaţilor la şefia Ministerului Apărării, Andrei Năstase a spus: „Vine unul şi spune: Domnule, doar ăsta. Cine o fi ăsta? O batjocură faţă de Armata Naţională. Pe de altă parte, ceea ce face Dodon: domnule să sfidezi lumea în halul ăsta, să îţi aduci o rudă de-a ta într-un asemenea domeniu. El poate fi profesionist. Nu îl cunosc pe domnul Gaiciuc. Într-adevăr este militar, s-ar putea să fie un specialist de excepţie, dar eu sunt sigur că Armata Naţională nu duce lipsă de specialişti serioşi pe care Dodon, dacă chiar vrea să propună pe cineva trebuie să facă în aşa fel încât să nu aibă nicio tangenţă, nici de afinitate, nici de business”.

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr a fost întrebat ce atitudine va lua în legătură cu referendumul programat pe 19 noiembrie, când locuitorii capitalei vor decide dacă edilul-şef al municipiului Chişinău rămâne sau nu în funcţie.

„Noi am spus că este un exerciţiu propagandistic, un exerciţiu geopolitic, cum vreţi. De fapt, este un circ tot ce se întâmplă în spaţiul public moldovenesc, este o înţelegere dintre Plahotniuc şi Dodon şi Platforma Demnitate şi Adevăr la asemenea jocuri preferă să nu participe. Haideţi să vedem cine încearcă, cine şi pentru cine pavează drumul prin acest referendum, prin aceste dosare penale făcute acum când puteau fi făcute cu 5-6 ani în urmă. Vom veni cât de curând posibil cu o formulă exactă pe acest subiect”, a spus Andrei Năstase.

Anterior, Igor Dodon a negat că s-ar afla într-un parteneriat tacit cu Vladimir Plahotniuc.