„Platforma Demnitate şi Adevăr lansează astăzi o campanie naţională „Un Milion de Mâini” şi îşi propune ca în următoarea perioadă să ajungem la cel puţin la un milion dintre cetăţenii Republicii Moldova, indiferent unde s-ar afla. Vom continua să străbatem uliţele satelor noastre şi un element nou în campania noastră este întâlnirea noastră cu oamenii la ei acasă. O să mergem la gospodarii satelor noastre şi în particular vom discuta cu ei problemele lor şi vom găsi soluţii. În ultimii doi ani de zile am cutreierat întreaga republică, dar şi diaspora. Am dat mâna cu sute de mii de oameni cărora le-am spus şi le-am auzit păsul. Din păcate această guvernare nici măcar nu ştiu cu ce probleme se confruntă cetăţenii noştri. Ei nu ştiu câte familii au reuşit să distrugă în ultima perioadă de timp, câţi tineri au făcut să plece în pribegii. Aceştia nici măcar nu înţeleg cât este de greu să-ţi cauţi dreptatea într-o ţară în care cei care ar trebui să respecte legea o calcă în picioare fără ruşinare. Prin această campanie vrem să cunoaştem Moldova adevărată şi s-o facem cunoscută lumii întregi”, a spus preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase.

„Noi putem în decursul următorilor ani să rezolvăm problemele care îi îngrijorează pe cetăţenii noştri: sărăcia, lipsa locurilor de muncă, migraţia în masă, corupţia, justiţia nefuncţională. Pentru asta noi mereu ne aflăm printre cetăţeni, trăim cu problemele lor, discutăm cu ei, le propunem soluţiile noastre. Şi facem asta în pofida încercărilor acestui regim de a ne interzice aceste întâlniri. Ei se tem pentru că ştiu că noi ne-am format în urma protestelor şi niciodată nu vom participa la aceste scheme a sistemului care s-a format timp de 26 de ani. Au furat ţara, iar în ultimii şapte ani au adus ţara până la o catastrofă. Noi ştim ce să facem cu ţara, noi vrem să fim printre oameni. Noi vom face o ţară în care le va fi bine tuturor şi o ţară din care nimeni nu va dori să plece”, a declarat vicepreşedintele formaţiunii, Alexandru Slusari.

Totodată, prin campania „Un Milion de Mâini” vor fi promovate valorile democratice, iar tinerii şi femeile vor fi încurajaţi să se implice mai mult în politică, spun reprezentanţii Platformei DA.

„Puţini dintre noi ştiu că anume tinerii sunt cei care stau la baza mişcării protestatare. Anume tinerii, mulţi dintre care îi avem aici lângă mine, au fost motivul care a pornit mişcarea protestatară, alături de care s-au apropiat oameni de cea mai înaltă calitate şi astfel a fost constituită Platforma Demnitate şi Adevăr. Acum doi ani şi ceva mă aflam pe aceste trepte. Tineţi minte criza financiară, furtul miliardului din 2015, uite că în ianuarie 2015 am ieşit aici în stradă. Simţeam că după acel furt era o linişte mortală. Nimeni nu spunea nimic. Aşa că am hotărât să ieşim aici, în scuarul Catedralei, iar alături de noi au ieşit sute de oameni. Mulţi atunci ne-au spus nu are nicio şansă, plecaţi acasă, liniştiţi-vă. Spre dezamăgirea guvernării, mulţi ne-au zis „bravo, mergeţi înainte!”. Uite aşa a început tot. Am înţeles că în liniştea care era atunci mocnea furia poporului şi poporul s-a ridicat într-un mod paşnic şi democratic”, a menţionat şi vicepreşedintele Platformei DA, Liviu Vovc.

„Se pare că cetăţenii acestei ţări cunosc ce înseamnă democraţia mult mai bine decât politicienii din Chişinău, care au profanat acest cuvânt pe parcursul ultimilor ani. Ei vroiau sânge, noi vroiam pace. Ei vroiau să ne dezbine, noi ne-am unit cu toţii. Am dat mână cu mână şi am devenit o forţă de neoprit. Buturuga mică a răsturnat carul mare. Am reuşit să demitem două guverne, să oprim o garanţie de stat care trebuia să o dea guvernul Gaburici, împreună cu presa independentă să anunţăm oamenii despre schemele guvernării, am combătut propaganda mergând prin casele oamenilor, dar cel mai important - ne-am ridicat din genunchi. Umăr la umăr am ţinut piept tuturor greutăţilor. Am dat mână cu mână şi împreună am devenit o forţă de temut a actualei guvernări”, a adăugat Liviu Vovc.

„Am făcut tot ce e posibil ca să aduc adevărul şi în municipiul Bălţi, pentru că acolo adevărul a fost distorsionat şi a fost transformat într-o unealtă geopolitică antieuropeană. Astăzi această problemă se întâmpină în toate localităţile. Cel puţin nordul este împânzit de nedreptate şi minciună. Platforma a adus o mobilizare cum nu am mai văzut vreodată. Echipele ei se năşteau dintre oameni. Uite aşa oamenii din Moldova, necunoscându-se, au dat mână cu mână şi s-au unit pentru ţară. Astăzi Platforma DA numără 36 de echipe în teritoriu, iar în această duminică a fost constituită Organizaţia de Femei. Deci 37 de echipe locale în fiecare raion, uniţi pe pentru un singur scop - să ne salvăm ţara”, a declarat preşedinta organizaţiei teritoriale din Bălţi, Arina Spătaru.