„Guvernarea actuală încearcă să ne lipsească de drepturile noastre fundamentale. Încearcă să suprime toate vocile care-i critică, încearcă să elimine toate forţele care se opun abuzurilor lor, iar mai recent încearcă să ne lipsească de dreptul nostru de a-i scoate de la guvernare. Un grup de oameni care a obţinut puterea altfel decât prin votul cetăţenilor se teme cel mai mult de alegeri libere şi corecte. Noi cei care credem în democraţie, credem în stat de drept trebuie să ieşim să ne apărăm aceste drepturi. La 17 septembrie vă îndemn pe toţi cei care cred în democraţie să iasă pentru a-şi apăra dreptul de a nu fi furaţi la următoarele alegeri parlamentare”, a declarat Maia Sandu. 

Lidera PAS a lansat un apel în special către locuitorii capitalei să se prezinte în număr mare la protestul antiguvernare.

„Vin cu un îndemn special către locuitorii Chişinăului. Ajungeţi mai uşor la aceste proteste pentru că autorităţile nu pot să vă împiedice să ajungeţi, nu trebuie să faceţi cheltuieli de transport şi nu trebuie să pierdeţi mult timp pentru a ajunge la Chişinău. Acum avem mare nevoie de implicarea dvs., de sprijinul dvs., pentru a apăra valorile democratice. De implicarea dvs. au nevoie sute de mii de oameni săraci, mulţi dintre ei în vărstă, care în situaţia în care această guvernare va reuşi să fraudeze alegerile, vor fi condamnaţi la sărăcie pentru mulţi ani înainte”, a adăugat Maia Sandu.

Reprezentanţii Consiliului au anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că manifestaţia de protest din scuarul Parlamentului care va începe la ora 12.00 va fi urmată de un marş în cadrul căruia rezoluţia adoptată la miting va fi depusă la reprezentanţa UE în RM. Ulterior, protestatarii vor picheta instituţia publică Teleradio-Moldova.