„Republica Moldova este astăzi într-o situaţie foarte proastă. Din păcate, Guvernul Tudose sau Dragnea, nu ştiu cum să-i spunem, nu ajută Republica Moldova. De pildă, premierul Tudose s-a trezit să meargă la Chişinău chiar când Dodon bătuse palma cu Plahotniuc în privinţa noii legi electorale, criticate de întreaga Uniune Europeană. În aceste condiţii, credibilitatea Bucureştiului ca o voce în discuţiile despre Moldova e foarte scăzută”, a declarat Cristian Preda la RFI.

Potrivit europarlamentarului, în condiţiile în care credibilitatea guvernului român după sprijinul pentru Plahotniuc a scăzut, Chişinăul a rămas acum izolat pe plan internaţional.

„Atâta timp cât au deja trupele în Transnistria, ceea ce se întâmplă în acest moment este un argument în plus pentru ruşi de a rămâne acolo, de a nu face nici o mişcare, iar cum interesul altor state din UE pentru Moldova e mic, cum credibilitatea Bucureştiului e foarte mică, Chişinăul a rămas izolat. Deci nu cred că ruşii sunt interesaţi în acest moment să facă mai mult decât să pledeze în continuare pentru menţinerea controlului lor asupra Transnistriei, în condiţiile în care ei sunt primii care pot să spună păi, la Chişinău nu se înţeleg, sunt două tabere şi n-au găsit o soluţie pe care s-o asume împreună pentru Transnistria. Aşa că netrebnicia de la Bucureşti şi slăbiciunea de la Chişinău sunt plătite de cetăţenii Republicii Moldova”, a adăugat eurodeputatul.